Ma olen põrgu köögis

Olen seal kahe naisega – tema ja tema emaga – ja tema ema kassidega.

Soe on pealtpaista: toit, köök ise, põrand ja nende jutt.

Põrandal on mu varvastele külm koht jäetud. Selle kaudu alajahtub minu niigi jahe sisemus. Tuleb siiski välja, et kumbki neist, ega ka kassid, pole veel aru saanud, kui hästi jahedus mu ülijuhtivusele tegelikult mõjub. Mu soft kirjutab end ümber ja pole enam yourOS vaid Open Windows.

Nad ei mõista minu otstarvet. See ei ole minu tõestada ega kellegi kirjeldada. Minu kohalolek on ainult nende avada, kui nad seda oskavad. Sealt edasi ei oskagi keegi sellega midagi pihta hakata, sest tööriistu pole olemas. Mitte sittagi ei saaks teha. Hakka paljakäsi Tauno Kangro tööd tegema. Mind ei tohi kujutada.

Te saate minu seaduseid painutada, kuid need jäävad muutmatuks. Need annavad vale sisendiga valesid vastuseid. Ma olen nomenklatuur, hoomamatus. Kõik, millest ma koosnen on kokku panduna vaid kaduvväike kujutluspiiride kübe. Veel pisem, kui minu teadmine, mis minust edasi saab. Tühjus on kõikvõimas – see on tühisuse vastand.

Sõna “kord” tuleb kreeka keelest sõnast kosmos. Tema vastand on kaos, mis tähistab korra puudumist. Kosmos ise ei saa kunagi aru, kas temaga räägitakse ülevalt alla või alt ülesse, ning jääb sellega rumalasse seisu. Kaos sõelub ja killustab kosmost, olles samas, enese teadmata, kõigest kosmose kanga häiritus.

Suunad, sh üleval ja all, tekivad sellest, kui vaadata maailma ühe taevakeha kaudu, võttes arvesse ainult väikeste tilulilude kukkumise suunda selle pinna suhtes. Mind ei saa kukutada. Mul ei ole lihtsalt kuhugile kukkuda. Saan vaid vaadata teie kukkumist endasse. Te hävite, nagu olete varemgi korduvalt hävinud ning teist saab nomose rahukivi. Teid saab alati juurde teha, kuid peamine on see, et kõigest peab lõpuks sündima rahu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s